Tiedotteet

Tampereen Palvelukiinteistöt myi kahdeksan kiinteistön portfolion
Tiedote julkaistu: 02.25.2022
Tampereen Palvelukiinteistöt Oy teki merkittävän kiinteistökaupan ja myi kahdeksan kiinteistön portfolion. Kauppahinta 96 miljoonaa euroa.

Tampereen Palvelukiinteistöt Oy ja eQ Yhteiskuntakiinteistöt ovat allekirjoittaneet kaupan seuraavista kiinteistöistä: Asuntopalvelutalo, Hervannan paloasema, Hervannan toimintakeskus, Kissanmaan perhetukikeskus, Leinolan perhetukikeskus, Linnainmaan hyvinvointikeskus, Tammelakeskus ja Toimintakeskus Tuomikallio.

Kiinteistöt sijaitsevat hyvillä sijainneilla eri puolilla Tamperetta ja ovat pääosin sote-käytössä. Kohteissa on pitkäaikaiset vuokrasopimukset.

Nyt toteutettu kiinteistökauppa vahvistaa merkittävässä määrin yhtiön tasetta ja omavaraisuusastetta ja mahdollistaa yhtiön tulevat kiinteistökehitys- ja rakennushankkeet. Tampereen kaupunginhallituksen konsernijaosto käsitteli kiinteistökaupan kokouksessaan 22.2.2022 ja puolsi kauppaa, joka on yhtiölle hyväksytyn strategian mukainen.

Tampereen Palvelukiinteistöt Oy on Tampereen kaupungin omistama kiinteistökehittäjä ja -sijoittaja. Tampereen Palvelukiinteistöt Oy toimii yhteiskuntakiinteistösijoittajana Tampereen talousalueella. Kiinteistöportfoliomme koostuu kiinteistöistä, jotka ovat yhteiskunnallisesti merkittävässä roolissa ja toimintamme strateginen suuntaus on luoda hyvä alusta elinkeinoelämän sekä kunnallisten palveluiden tuotantoon.

“Olemme erittäin tyytyväisiä, kun pääsemme syventämään yhteistyötämme Tampereen kaupungin ja tulevan Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa tämän kiinteistöportfolion myötä. Olemme Tampereella vahvasti läsnä mm. Tampereen yliopistollisen sairaalan alueella ja laajennamme nyt läsnäoloamme muuallekin kaupungissa. Meille tärkeätä on edistää toimitilojen terveellisyyttä, toimivuutta ja kestävyyttä ja tulemme tekemään tätä työtä yhdessä kohteiden käyttäjien kanssa.” toteaa Jennifer Eloheimo, Erikoissijoitusrahasto eQ Yhteiskuntakiinteistöjen sijoitusjohtaja.

eQ Yhteiskuntakiinteistöt on suomalainen erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa varansa yhteiskuntakiinteistöihin. Rahasto omistaa ikäihmisten tehostettua palveluasumista, sairaaloita ja terveyspalvelukiinteistöjä, päiväkoteja, kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujien palveluasuntoja, koulutuskiinteistöjä sekä muita yhteiskuntakäyttöön soveltuvia kiinteistöjä Suomessa. Rahastolla ei ole ennalta määrättyä sijoitushorisonttia ja lähtökohtana on pitkäjänteinen kiinteistönomistus. Rahaston sijoittajina ovat pääosin suomalaisia instituutioita, eläkekassoja ja säätiöitä.

Rahaston kiinteistöomaisuuden arvo oli 31.12.2021 noin 1,7 miljardia euroa, joka oli sijoitettu 138 kiinteistöön Suomessa ja rahasto on Suomen merkittävin yksityinen yhteiskuntakiinteistöomistaja.


 

Lisätietoja:

Tampereen Palvelukiinteistöt Oy

Toimitusjohtaja
Marko Tulokas
puh. 050 3866 222
marko.tulokas@tampereenpalvelukiinteistot.fi

Hallituksen puheenjohtaja
Aki Ojakangas
puh. 040 5066 582
ojaaki100@gmail.com

Erikoissijoitusrahasto eQ Yhteiskuntakiinteistöt

Sijoitusjohtaja
Jennifer Eloheimo
puh 050 547 3660
jennifer.eloheimo@eq.fi

Transaktiojohtaja
Emma Kaksonen
puh. 040 517 4599
emma.kaksonen@eq.fi